Alle eiendeler av høy verdi bør være sikret på en eller annen måte. I dag har de fleste forsikret hus, innbo og bil, men ikke alle tenker over andre eiendeler slik som båt.

De fleste er gode på anskaffelse av en god forsikring på bilen, men dersom du i tillegg er båteier eller eier av annet kjøretøy til vann bør du huske at disse eiendelen også bør ha en forsikring. Mange forsikringsselskaper tilbyr i dag gode avtaler til båter, seilbåt, kanoer, scooter, kajakk, robåt og ellers eiendeler man bruker på vannet.

Ansvarsforsikring må du ha

Ansvarsforsikring er den lovpålagte forsikringen alle bileiere må ha for å kunne kjøre på veiene, noe som er godt kjent blant bileiere. Men ansvarsforsikring er også noe man må ha som båteier. Det vil si at som båteier er du nødt til å ha en forsikring på en eller annen måte. Selv om det kun er ansvarsforsikringen som er lovpålagt, bør du ha en forsikring som dekker deg bedre. Hvor god dekning på forsikring du ønsker er helt opp til deg, men som veiledende bør du tenke på båtens totale verdi. Om du har tatt opp lån for å kjøpe båt vil en god båtforsikring være enda viktigere. Slik unngår du å havne i økonomiske problemer om det skulle skje noe.

Mye kan skje, også på vannet

Det er fort gjort å tenke at det er lite som kan skje på vannet, særlig dersom båten kun brukes noen ganger i løpet av sommersesongen. Dette bør du likevel være forsiktig med, for selv om du bruker båten lite vil du kunne havne på skjæra, kollidere med andre båter eller havne i røft vær og vind. Norge har mye vær å by på, og det kan fort skifte. Dette kan føre til en røff behandling av båten din om du er ute på havet.

Skaff deg en god forsikring

En god båtforsikring er altså viktig å skaffe seg! Hent inn flere tilbud, sammenlign avtalen og prisen. Velg deretter det tilbudet som er både best på pris og på vilkår.